Представљање књиге „Биоетика смрти: утилитаризам и православље” Драгана Поповића

Народна библиотека «Свети Сава» организује представљање  књиге „Биоетика смрти: утилитаризам и православље” аутора Драгана Поповића.

Књига нашег суграђанина, протонамесника Драгана Поповића, објављена је у заједничком издању београдског Института за европске студије и Издавачке установе Епархије шумадијске „Каленић“ са благословом Његовог преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована.

Дело представља занимљив и информативан преглед текућих расправа о неким од најважнијих питања биоетике. Настала је као резултат богословског трагања за одговорима на тешка питања у вези са трансплантацијом органа, еутаназијом, можданој смрти, као и утилитаризму Питера Сингера, аустралијског филозофа и биоетичара. Аутор истиче православну перспективу ових питања, а рецензенти књиге су проф. др Јован Бабић, протојереј ставрофор проф. др Зоран Крстић и др Миша Ђурковић.

Драган Поповић, рођен је у Аранђеловцу 18. новембра 1971. године где је завршио основу и средњу школу. Вишу економско-комерцијалну школу завршио је у Новом Саду, а Православни богословски факултет на Београдском универзитету, на којем је данас докторанд. Клирик је Епархије шумадијске, у чин ђакона рукоположен је 2006. а у чин презвитера (свештеника) 2008. године у Крагујевцу. Постдипломске студије завршио је у Атини и био на парохији у Крагујевцу. Приредио је и превео са грчког бројне наслове.

Промоција књиге „Биоетика смрти: утилитаризам и православље” аутора Драгана Поповића је у четвртак, 22. децембра 2022. године у 19 часова, у читаоници Библиотеке.