Караван фантастике у Народној библиотеци “Свети Сава”

У оквиру прославе великог јубилеја – 150 година од отварања првог читалишта у граду, Народна библиотека „Свети Сава“ организовала је у четвртак, 16. маја 2019. године у 19 часова у читаоници Библиотеке представљање Каравана фантастике у оквиру којег су гостовали Душко Благојевић и Срђан Томић.

Караван фантастике је пројекат удружења три аутора, савремена српска романописца, који сопственом иницијативом желе да поделе са друштвом занемарене вредности. Основан је у децембру 2017. године од стране младих писаца фантастике – Немање Јованова, Срђана Томића и Душка Благојевића. Караван фантастике путује по Србији и региону, тражећи један сасвим другачији приступ популаризацији књижевности и дијалога са публиком. Караван је пошао из Београда и до данас гостовао у градовима широм Србије и региона.

Књиге су им изашле у оквиру Издавачке куће „Књижевна омладина Србије“.
Своје књижевно стваралаштво овог пута представили су Душко Благојевић, аутор трилогије о Драгојл ратницима („Духови рата“, „Невидљиви град“ и „Победа и проклетство“) и Срђан Томић, аутор серијала „Колевка снова“ и романа „Вучја ноћ. Било је речи о томе како су настала ова дела, шта  их инспирише и о епској фантастици уопште.