Предавање „Винча – Египат, невероватне паралеле“ Радојице Сворцана

Народна библиотека «Свети Сава» у сарадњи са удружењима „Омладина Аранђеловац“, „Трагови“ и „Арт Форум“, организујe предавање под називом „Винча – Египат, невероватне паралеле“ Радојице Сворцана.

Предавач кроз ову трибину жели да покаже повезаност између Винче и Египта и покуша да оговори на питања да ли је Троја била у овој регији и да ли је све почело на овим просторима пре 7500 година. Прва трибина нашег суграђанина, одржана је у јуну 2017. године, када је било речи о камену, тргагу у времену.

Радојица Сворцан завршио је основну и средњу школу у Аранђеловцу, Војну академију у Београду, а касније и једногодишњу школу новинарства. Обављао је истакнуте руководеће послове у војсци, а официрску службу окончао је у чину мајора 1994. године. Био је Начелник одељења за информисање у Влади СРЈ, директор у Институту за новинарство, а последњих неколико година ради у Градској управи града Београда. Објавио је књигу „Магија Сфинге и скривени Стари свет“ 2009. године. Историјским феноменима бави се као хобијем последњих двадесет година. Живи и ради у Београду.

         Предавање под називом „Винча – Египат, невероватне паралеле“ Радојице Сворцана је у четвртак, 2. фебруара 2023. године у 18 часова у читаоници Библиотеке.