Представљање и пројекција документарог филма “Арсен Карађорђевић”

У Народној библиотеци „Свети Сава“, 30 марта 2018. године,  представљен је и емитован документарни филм „Арсен Карађорђевић“ ЛХС Студија у режији Бошка Милосављевића.

Филм из 2014. године, «Арсен Карађорђевић» је филмска прича о кнезу из династије Карађорђевић, Арсенију Арсену Карађорђевићу, (1859-1938) рођеном брату краља Петра Првог, ратнику овенчаном бројним одликовањима, човеку невероватне храбрости и авантуристи који је обишао читав свет. Био је припадник Легије странаца у Вијетнаму и Алжиру, официр Другог аргунског козачког пука са којим је ратовао против Јапанаца и истакао се у бици код Мукдена 1905. године, командант једине српске коњичке дивизије у Балканским ратовима. Његове љубавне афере служиле су жутој штампи у Петрограду да подигне тираж али и опише невероватне догађаје у којима је кнез Арсен учествовао. Легендарни двобоји у којима је учествовао обележили су прелаз из деветнаестог у двадесети век као једно веома опасно али и невероватно романтично време. 


Дужина филма је 32 минута (продуцент: Милан Кићевац, монтажа: Горан Мијић, директор фотографије: Душан Петковић, извршни продуценти: Марко Беатовић, Владимир Бацковић, Милан Кићевац и Бошко Милосављевић.