Представљање књига о великанима српске науке и духовности

У оквиру прославе великих јубилеја – 800 година аутокефалности Српске православне цркве, 150 година од отварања првог читалишта у граду и 160 година постојања града Аранђеловца, Народна библиотека „Свети Сава“ у сарадњи са Архијерејским намесништвом Орашачким организовала је представљање књига које говоре о великанима српске културе, науке и духовности – Михаjлу Пупину, Николи Тесли, Милутину Миланковићу и Владики Николају Велимировићу.

Представљени су наслови издавачке куће „Агапе“ – наставак истоименог серијала „Агапе 4“ аутора Александра Гајшека са 12 прича по личном избору академика Владете Јеротића, аутобиографије Николе Тесле и Михајла Пупина и књига о одрастању чувених научника „Звездобројци“ Александре Нинковић Ташић, која је овом приликом говорила и о свом другом наслову „Звонари слободе: Владика Николај и Михајло Пупин“ насталом у коауторству са Браниславом Станковићем.

У програму су учествовали Александар Гајшек, новинар и уредник издавачке куће и емисије „Агапе“ и Александра Нинковић Ташић, филолог и председник Образовно-истраживачког друштва „Михајло Пупин“. Промоција књига о српским великанима и разговор са ауторима одржана је 13. јуна 2019. године у парохијском дому цркве Светих Апостола Петра и Павла у Аранђеловцу.