Промоција књиге “Кончић у чвор” Дејана А. Милића

Народна библиотека «Свети Сава» организује промоцију свог новог издања, збирке прича „Кончић у чворДејана Милића која је изашла крајем јуна.

У овој књизи кратке прозе која је настајала читаву деценију, налазе се остављени трагови о људима, сусретима и приликама, које су утицале на аутора. Милић је од свог оца и читаоцима пренео истину, да је памет без срца исто што и „рам без слику“. Према речима критичара, књига је испричана у даху, скоро исповедно, а приче су изникле из свакодневних згода и незгода и ауторове замишљености над животом. Питко и сликовито, Милић читаоца уводи у свет који смо помало заборавили.

Дејан Милић, правник по образовању, рођен је 1972. године у Пироту. Пироћанац „на привременом раду у Београду“, један је од најбољих говорника међу правницима и добитник бројних награда у области реторике и говорништва. Поред три монографије и тридесетак стручних радова из области права и реторике, аутор је књига „У име правде“, „Политичка беседа модерне Србије“ (2004), „Српски политички говор модерног доба“ (2006), романа „Угризао сам месец“ (2002), документарног романа „Ноћ дуга годину дана“ (2009), збирке колумни „Два цванцика“ (2014) и других. Објављивао је и бројне текстове, приказе и интервјуе о реторици, историји и политици у многим часописима.

Поред аутора, о књизи говоре др Немања Девић, историчар и писац, Марина Грујић, правник и првакиња у говорништву и Миленко Ковачевић, уредник и власник портала “Урбане стране”. Одломке читају Омер Петојевић, песник и Нина Милић, главна јунакиња из збирке прича и скривени писац књиге.

Књижевно вече је у четвртак 14. јула 2022. године у 19 сати у читаоници Библиотеке.