Промоција књиге „Слонови су криви за све“ Велимира Жуњића

Народна библиотека «Свети Сава» организовала је промоцију нове књиге „Слонови су криви за све“ Велимира Жуњића.
Четврта Жуњићева књига изашла је 2022. године у оквиру београдске издавачке куће „Либерланд арт“. Ово је и први сатирични роман Веље Жуњића за који је предговор написао новинар и књижевник Вања Булић.
Булић је оценио да је Вељин роман „сатирично дело које нуди смех, поуку, али и запитаност када схватимо да смо се ипак на крају смејали сами себи“.
Књижевник Велимир Веља Жуњић рођен је 16. децембра 1979. године у Лајковцу где је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Рударско-геолошком факултету у Београду 2004. године
Роман првенац „Шампитица“, објавио је 2012. године, а затим су уследили „Боја твога имена“ (2015) и „Лајковчанка“ (2017). Отац је Данила и Реље и Тањин супруг. Живи и ради у Лајковцу.
У програму је учествовао и воклани солиста и инструменталиста Енес Љајић, на гитари.
Енес је рођен 1978. године у Лазаревцу. Директор је Центра за европске интеграције и председник невладине организације која се бави мањинама. Живи и ствара у Лазаревцу. Пред аранђеловачком публиком извео је низ домаћих хитова (Кемал Монтено, Прљаво казалиште”, “Црвена јабука”, “Бајага и инструктори”).