Промоција књиге “Заточеник таме” Горана Малбаше

У Народној библиотеци „Свети Сава“ организована је промоција књиге „Заточеник таме“ Горана Малбаше
Трећа књига нашег суграђанина штампана је у оквиру београдске Издавачке куће “Књижевна омладина Србије” у оквиру Едиције “Раскршћа”. Говори о људским дилемама и недоумицама, етичком и духовном беспућу и несрећној судбини једног народа. Према речима уредника, овај трилер надилази уобичајене жанровске стандарде јер говори о беспућима људских живота.
Горан Малбаша рођен је у Аранђеловцу 1970. године где је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Вишој технолошкој школи и на Факултету техничких наука. Кратке приче и текстове за музичке нумере почео је да пише још у основној школи. До сада је објавио збирку прича „Снајпериста и друге приче“ (НБ „Свети Сава“, Аранђеловац, 2008) и роман „Анђео и стриптизета“ (Алма, Београд, 2014). Писао је за часопис „Излог културе“, као и за дневне листове „Вечерње новости“ и „Политика“. Живи и ради у Штокхолму.
Поред аутора, о књизи је говорила и Tања Вукићевић представница Издавачке куће “Књижевна омладина Србије”. Одломке из књиге читала је Исидора Филиповић, ученица Гимназије “Милош Савковић”, а у музичком делу програма учествовали су Марко Стојковић на гитари и Иво Игрутиновић, професор клавира.
Промоција књиге одржана је 16. јула 2018. године у 20 сати у Читаоници библиотеке.