Саопштење Библиотеке поводом Општинског такмичења у рецитовању

Народна библиотека “Свети Сава” у Аранђеловцу је традиционални организатор Општинског такмичења у рецитовању које прошле године први пут није одржано због пандемије. Упркос томе, надали смо се да ћемо ове године успети да организујемо ову лепу манифестацију јер су аранђеловачки рецитатори увек постизали завидне резултате на даљим такмичењима.

Међутим, организатор Окружне смотре рецитатора у Рачи проследио нам је исувише касно допис Центра за културу у Ваљеву, који је са Савезом аматера Србије организатор Републичке смотре рецитатора. У овом допису од 18. марта 2021. године, а који је Народна библиотека „Свети Сава“ добила тек 8. априла 2021. године, налазе се пропозиције свих нивоа такмичења која су ове године, на свим нивоима, у онлајн формату.

Окружна смотра рецитатора у Рачи већ је заказана за 18. април 2021. године. Због свега наведеног, мишљења смо да је време за организацију и школског и општинског такмичења исувише кратко. Поред тога што је ове године такмичење специфично због онлајн формата (што подразумева видео и аудио снимке ученика), за ученике би то био велики напор за благовремену припрему, а за нас организаторе сложен и комплексан посао у тако кратком временском периоду. При томе, треба узети у обзир да наша организација подразумева ангажоваање девет основних и три средње школе.

Стога вас са великим жаљењем обавештавамо да на Окружној смотри рецитатора у Рачи, ове године неће бити представника са подручја аранђеловачке општине.

          Захваљујемо школама на досадашњој изузетној сарадњи и надамо се да ћемо следеће године бити у прилици да наставимо организацију Општинског такмичења рецитатора, с обзиром на то да сада имамо и пропозиције за онлајн формат такмичења.