Серијал – 39 трагова

39 трагова је серијал авантуристичких романа за младе који су у сарадњи написали најпознатији и најпопуларнији амерички и канадски писци трилера, детективских и авантуристичких романа за младе али и за одрасле.

Ауторство књижевног серијала подељено је између неколико изузетних писаца као што је Рик Риордан, писац популарног серијала о Перси Џексону, и аутор прве књиге. Ту су и питер Леранџис, Џуд Вотсон, Патрик Карман, Гордон Корман.

Свака књига серијала „39 трагова“ обилује историјским информацијама и представља одличан начин да читалац, без муке, научи низ занимљивих чињеница из различитих временских периода.

Још један аспект који иде у корист серијалу је број књига. Први серијал „39 трагова“, садржи десет књига, пружајући читаоцима обиље материјала за читање. Пошто серијал пише више аутора, умањен је ризик да квалитет књига почне да опада, као што је понекад случај са другим вишекњижним серијалима.

Филијала сећања водитеља радио-емисија

Симпозијум “Нова Русија”, на коме учествују најзначајнији песници, романописци, философи, теолози мигранти из СССР-а у САД, оквир је у коме се четрдесетогодишњем хонорарном водитељу емисија на Радију “Трећи талас” дешавају реминисценције на младост и велику младалачку љубав.

Сергеј Довлатов, један од најдуховитијих стилиста и најпопуларнији руски писац новог доба. Своју књижевну каријеру градио је дуго, али је статус култног писца стекао тек после смрти. Рођен је 1941. године у оквирима тадажњег Совјетског Савеза, а од 1978. године је живео у Њујорку, где је 1990. и умро.

Основу његове целокупне прозе, па и ремек дела “Филијала”, чини његов бурни и невероватни живот. Бридак хумор апсурдних ситуација, стална вага између смешног и жалосног, сагледавање света као целине и повезивање неповезивог, сврстава књиге Сергеја Деовлатова у врх светске књижевности.

Утроба земље I и II

Завршница Демонског циклуса

У најбољем духу епске фантастике Питер В. Брет завршава Демонски циклус са два тома књиге “Утроба земље”. Арлен или Џардир- чије је Избавитељево копље, Лиша или Аманва- која ће бити владар из сенке?

Одраставши на класицима епске фантастике и видео играма Dungeons&Dragons, Питер В. Брет је више од једне деценије провео у фармацеутском издаваштву, пре него што се посветио свом примарном интересовању, епској фантастици.

Од Ноћи демона, преко Пустињског копља, Сунчаног рата и Престола од лобања, Демонски циклус поентира у Утроби земље и борбу утробника и људи фантастично доводи до кулминације.

Брету његов свет и ликови омогућавају да прича епску причу на глобалном нивоу.