“Дневник Шоњавка 14 – Кугла за рушење” – Џеф Кини

У претходној години изашао је 14. наставак чувеног “Дневника Шоњавка”, који је од првог наставка увек међу најчитанијима у Дечијем одељењу.

“Неочекивано наследство даје шансу Грегу Хефлију и његовој породици да направе велике промене на кући. Али они ускоро откривају да доградња куће није баш тако добра ствар као што су мислили.

Чим су зидови срушени, појављују се разни проблеми. Труло дрво, отровна буђ, нежељена створења, и нешто још много чудније, просто ће натерати Грега и његову породицу да се запитају да ли је доградња вредна тих мука.

Када се прашина коначно слегне, да ли ће Хефлијеви моћи да остану… или ће морати да оду из града?”

Текст преузет са: http://www.dereta.rs

“Најгори родитељи на свету” – Дејвид Валијамс

“Упознај најразличитију гомилу оних који гаје неку сасвим добру децу, али су сами мало… другачији…

Лидија и Роза су добре девојчице, с разметљивим мајкама. Нестор Насилко има мали мозак и велико срце, а најјаче мишиће. Снагу не употребљава док му неко не дира ћерку. Клаудија Куца је луда за кучићима преко сваке мере. Христина Хитрина има шест ћерки које носе имена возача Формуле један. Супермама је родила Галактичку Цуру и Ултрамалца. Плачко Играчко обожава коцкице за играње. Лорд Грандиозо и леди Грандиозо су снобови, савршено уклопљени у својим снобовштинама. Нестрпљиви Нерон никако не воли да чека у реду, ма каквом и ма где, а Тања Туторов је наставница језика која највише на свету воли сина Теју и књиге.”

Текст преузет са: http://www.propolisbooks.com

Серијал “Исидора Мун” – Харијет Манкастер

Исидора Мун је посебна јер је другачија.

“У свету препуног црно-белих подела и супротности како је бити неко ко не припада таквом калупу? У серијалу књига о Исидори Мун, девојчици која је пола вила, а пола вампир, сазнаћете све лепоте прихватања себе онаквим каквим јесте. Иако понекад делује збуњујуће, Исидора схвата да припадати различитим световима може бити и те како забавно!Воли ноћ, слепе мишеве и своју црну балетску сукњицу, али воли и сунчеву светлост, свој магични штапић и Ружичастог Зеца.
Упловите у свет вила и вампира уз ову књигу са активностима! Решавајте забавне задатке, чаробне мозгалице и магичне загонетке.
У Серијалу, до сада, Исидора креће у школу, иде на балет, иде на летовање, па на вамприски бал, упознаје Зубић вилу и звезду падалицу… Уз мноштво идеја и фантастичних савета, било да се забављате сами или са породицом, у свету Исидоре Мун нема места досади!”

Текст преузет са: http://www.vulkani.rs