ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОЧЕТКУ РАДА СА КОРИСНИЦИМА

У складу са препоруком Министарства културе и информисања Републике Србије,  Народна библиотека „Свети Сава“ у Аранђеловцу од понедељка, 04. маја 2020. године наставља са радом са корисницима. По препоруци Кризног штаба предузете су све мере заштите. Библиотека ће са корисницима радити сваког радног дана, осим суботе,  од 9.00 до 14.00 часова.

На сајту Библиотеке www.nbssa.rs објављен је каталог књига на линку https://www.nbssa.rs/knjige/pretraga-knjiga/  на основу којег ће корисници моћи да поруче највише две публикације са Позајмног или Дечјег одељења на период од 15 дана, без могућности продужења.

 Књиге  се пре преузимања могу поручивати путем мејла info@nbssa.rs или телефоном 034/712-148 , а корисницима који дођу у библиотеку препоручујемо да дођу са списком жељених наслова.

Позајмљене књиге могу се вратити у Библиотеку. За наредну позајмицу препоручује се резервација на мејл или наш број телефона, како би се књиге преузеле одмах по доласку корисника у Библиотеку.

Враћене публикације неће бити доступне у периоду од 72 сата због периода деконтаминације.

У Библиотеци истовремено могу бити само два корисника на пулту за позајмљивање, уз придржавање свих прописаних мера, са одржавањем одстојања и обавезном применом маски и рукавица. Слободан приступ фонду није могућ.

Читаоница ће радити са ограниченим бројем корисника.

Народна библиотека “Свети Сава” није престајала са радом након увођења ванредног стања, већ је престала да ради само са корисницима, а у складу са мерама заштите од пандемије COVID19.

За то време Библиотека је, на свом сајту и Фејсбук страници,  објављивала занимљиве садржаје које су библиотекари бирали за своје кориснике

Све време били смо у комуникацији са својим корисницима, пружајући им разне информације.

Захваљујемо се корисницима на разумевању.