Представљање књиге „Алжирска хроника“ Србољуба Манојловића

Народна библиотека „Свети Сава“ у Аранђеловцу, у сарадњи са Друштвом пријатеља Алжира, организовала је промоцију књиге „Алжирска хроника – записи једног дописника“ Србољуба Манојловића.
„Алжирска хроника“ је збирка одабраних дописничких текстова, записа и путописа, дугогодишњег новинара Танјуга, који је, током осам година, извештавао југословенску јавност о многобројним друштвено-политичким и култуним догађајима у овој највећој земљи Африке и арапског света. Известан број текстова први пут се објављује у књизи. Ово вредно новинарско сведочанство говори и о великим изазовима кроз које је прошло алжирског друштво током деведесетих.

Књигу је представио наш земљак, новинар и публициста Србољуб Манојловић.

Промоцију у Аранђеловцу својим присуством увеличао је и амбасадор Алжира Његова Екселенција Абделхамид Шебшуб. Са сарадницима, овом приликом, амбасадор је посетио и председника Општине Аранђеловац, а на промоцији се обратио и аранђеловачкој читалачкој публици.

Поред аутора, о књизи је говорио Златоје Мартинов, књижевник и новинар и Марко Јелић, председник Друштва пријатеља Алжира, a одломке су читали Слободан Манојловић и Весна Проковић.
Промоција књиге јодржана је 6. децембра 2018. године у 18 часова у Читаоници библиотеке.