Представљање књиге “Гатара” Слађане Марковић

Народна библиотека „Свети Сава“ у сарадњи са Удружењем истраживача «Трагови» организовала је промоцију књиге „Гатара“ Слађане Марковић у четвртак, 7. децембра 2023. године у 19 часова у читаоници Библиотеке.
Други роман и четврти наслов наше суграђанке Слађане Марковић, познатог педијатра, објављен је у издању Удружењa истраживача «Трагови» преко општинског конкурса пројеката у култури.
Роман „Гатара“ је прича о животу четири другарице, које везује дружење од детињства. У живот улазе пуне идеала, нада и снова и свака мисли да зна како ће живети. Период љубави, сазревања, заснивања породица догађа се у бурном периоду инфлације и рата на Балкану. Снови остају иза њих, али топлину за дружење не губе. Остају повезане и искрене у дружењу, а њихов ослонац управо постаје девојка, жена која и не зна одакле потиче.
Др Слађана Марковић рођена је 1957. године у Аранђеловцу. Дипломирала је на Медицинском факултету у Београду 1982. године. Специјалиста је педијатрије од 1990. године. Поред романа „Гатара“, до сада је објавила збирке прича и романе „Деца Каинова“ (2011), „Тамо и овде“ (2018) и „Сусрет“ (2019).
Поред ауторке, о књизи су говорили др Иван Златковић, књижевник и Војислав Веселиновић, председник Удружења истраживача „Трагови“, а одломке из књиге читала је Милена Стојановић.

Догађај је изазвао велико интересовање аранђеловачке публике.