Представљање новог сајта Народне библиотеке “Свети Сава”

У години прославе великог јубилеја – 150 година од отварања првог читалишта у граду, Народна библиотека „Свети Сава“ организивала је промоцију свог унапређеног веб-сајта који је израдио Дизајн студио „DeKovach“.

Сајт нуди опште информације о раду Библиотеке, јасно је конципиран и једноставан је за претраживање. Бесплатан је и на услузи је свима који поседују интернет конекцију. Поред претраге нашег фонда, корисницима ће бити приближени сви садржаји Библиотеке. Олакшано је учлањење, биће доступни биографски подаци знаменитих Аранђеловчана, сајт је прилагођен за смарт телефоне и могуће је преузимање књига у електронској форми. Паралелно са новим дизајном вебсајта, покренут је и нови интернет домен под којим се Народна библиотека „Свети Сава“ у Аранђеловцу од сада представља интернет публици – www.nbssa.rs

Аутор и администратор сајтa је визуелни дизајнер Дејан Ковачевић из Дизајн студија „DeKovach“. Специјализован је за дизајн логоа, брандинг, веб дизајн и фотографију. Осмишљавао је и побољшавао резултате многим компанијама широм земље и света својим креативним и хармоничним садржајима. Радио је као графички дизајнер и маркетинг менаџер. Аутор је бројних пројеката и сајтова – Висока школа струковних студија Аранђеловац, Народни музеј у Аранђеловцу, Оптел Телеком, Едукациони центар „Свитац“ и многи други. Захваљујући његовом умећу Народна библиотека „Свети Сава“ биће видљивија на интернету, у свежем и квалитетнијем формату.

Промоција новог сајта и пуштање у рад одржани су 18. јануара 2019. године од 12 часова у Читаоници библиотеке.