Представљање збирке прича „Трагови давнине” аутора Ивана Н. Симоновића

Народна библиотека «Свети Сава» организује представљање збирке прича „Трагови давнине” завичајног писца Ивана Н. Симоновића.
Ова збирка „људских судбина и драма“ садржи мемоарске приче и анегдоте. Оне представљају „писмене доказе“ из Шумадије, Горње и Доње Мораче, а њиховим објављивањем, аутор их је отргао од заборава. Књигу је објавило крагујевачко Друштво гуслара „Карађорђе“.


Иван Н. Симоновић рођен је 20. јануара 1942. године у селу Медевце у општини Медвеђа у Горњој Јабланици. После одслужења војног рока, 1963. године долази у Аранђеловац где се запошљава и ради као професионални возач све до пензионисања.

Његове песме налазе се на дисковима врхунских гуслара, а приче су му објављиване у бројним часописима и зборницима („1804“, „Змајевац“, „Гусле“, „Трагови“, „Излог културе“). Ожењен је, има два сина и четворо унучади. Члан је Друштва гуслара „Карађорђе“ и важи за врхунског песника.


Поред аутора, о књизи говоре Светолик Ч. Лазовић, уредник књиге и председник Друштва гуслара „Карађорђе“ и Владета Коларевић, публициста, а у програму учествују Омер Петојевић, песник и Раденко Рмуш, гуслар.
Промоција збирке прича „Трагови давнине” Ивана Н. Симоновића је у четвртак, 17. новембра 2022. године у 19 часова, у читаоници Библиотеке.