Промоција књиге прича “YUGOвање”Данијеле Вулићевић

Народна библиотека „Свети Сава“ организује промоцију књиге прича „YUGOвање: свакодневни експеримент којим се доказује да је Шумадија округла“ Данијеле Вулићевић.

Књига прича у издању крагујевачке Установе културе „Кораци“ изашла је почетком године. Иако наслов асоцира на нашу бившу државу, реч је о 25 аутентичних и биографских прича о ауторкиним пустоловинама у свом аутомобилу на релацији између Аранђеловца и Лапова.

Наша суграђанка, Данијела Вулићевић, рођена je 13. марта 1971. у Крагујевцу. По образовању је дипломирани дефектолог – логопед, по занимању библиотекар, ради као директор Општинске библиотеке „Слово“ у Лапову. Данијелине песме и приче објављиване су у зборницима и књижевним часописима. Пише поезију и прозу.

До сада је објавила – „Тотем“ (1999) песме, „Пропаст једног бенџамина“ (2001) роман, „Полупуна чаша полупразна“ (2002) приче, романе за децу „Пролећни лимбо денс“ (2010) „Шашави летњи плес“ (2014) и„Изненађење на Сретење“ (2015), збиркe поезије „Мартине ватре“ (2017), „Пећина без одјека“ (2018), приче „Прстохват ничега“ (2019), заступљена је у збиркама кратке приче „Древни Илири“ и „Илирско краљевство“. Један је од приређивача књиге „Ратни дневник 1914-1918“ Видоја Совачког. Према мотивима својих романа за децу одржала је око 70 креативних радионица за децу у основним школама и јавним библиотекама. Двоструки је добитник признања Скупштине општине Лапово за културу и књижевност. Члан је Књижевног клуба “Милорад Бранковић”, Лапово и Удружења књижевника Србије.

Поред аутора, о књизи говори и Стеван Стефановић, књижевник.

Књижевно вече je у уторак, 7. децембра 2021. године у 19 часова  у Читаоници библиотеке.