Утисак

“Протеклих неколико година гостовала сам у готово стотину градова у региону. Најчешће су ми домаћини били градске библиотеке. Из тих храмова културе носим снажне утиске и чувам лепе успомене на сусрете који су обогатили мој живот. Једна од знаменитих установа културе из које ми је упућен позив је и Народна библиотека “Свети Сава” у Аранђеловцу.

Сећам се како сам лако и радосно прихватила тај позив. Увек је велика част за писца кад му се врата библиотеке отворе. Овде сам, међутим, добила и више, много више.

Изузетан професионализам пре свега директорке библиотеке, Биљане Радашиновић, а потом и осталих запослених које сам имала прилику да упознам ишао је руку под руку под руку са срдачношћу која се среће код часних, вредних и самоостварених бића. Не чуди што је сала била пуна, што је вече било успешно, а душе се препознале. Публика је овде навикнута да им се у њиховој библиотеци омогући ужитак какав љубитељи писане речи заслужују и на који с правом рачунају. Библиотека у Аранђеловцу и читалачка публика у овом граду заслужују свако поштовање. Отишла сам на књижевно вече, а са њега се вратила другачија и богатија. Стекох пријатеље. Књига је уистину најбољи друг.

Хвала библиотеци “Свети Сава” што нам је то свима много пута показала и доказала!”

Бранкица Дамјановић