Предавање „Породица – некад и сад“ др Александра Мисојчића

У години великог јубилеја, обележавања 155 година од оснивања првог читалишта у Аранђеловцу, Народна библиотека «Свети Сава» организовала је предавање др Александра Мисојчића „Породица – некад и сад“.

Овом приликом угледни београдски психијатар и породични психотерапеут др Александар Мисојчић говорио је о проблемима савремене породице, о животу у заједници некад и сад и шта је породица значила у прошлости, шта значи данас и шта треба да буде. Према његовим речима, живети једни крај других не значи бити породица, а волети некога не значи познавати некога.

Александар Мисојчић (Београд, 1974) је доктор медицине и психијатар са великим клиничким искуством. После завршеног Медицинског факултета у Београду и специјализације из психијатрије, завршио је Специјалистичке академске студије из неуропсихологије. Системски је породични психотерапеут и аутор две књиге – „Град: психобиографија Цара Душана“ (Zepter Book World, 2021)и „Човек по мери шињела: психобиографија војводе Живојина Мишића“ (Zepter Book World, 2023). Оснивач је и власник Ординације „Реч“.

Са доктором Мисојчићем разговор је водила Тања Петернек, новинар, водитељ и аутор емисије „ТВ лица… Као сав нормалан свет“.  

Предавање „Породица – некад и сад“ др Александра Мисојчића одржано је у петак, 5. априла 2024. године у 19 часова у препуној читаоници Библиотеке.