Представљање књиге “Речи су сенке дела” Душка Лопандића

Народна библиотека „Свети Сава“ организује промоцију књиге Речи су сенке дела“  Душка Лопандића.

Књига је публикована у саиздаваштву Архива Војводине и Издавачке куће „Мали Немо” из Панчева и говори о развоју дипломатије и међународних веза од 15. до 20. века. Лопандић пише о изасланицима, државницима, мислиоцима  у дипломатији од Макијавелија па све до Вудроа Вилсона, али и о улози дипломатије у међународним односима и српским дипломатама.

Др Душко Лопандић, дипломата и бивши амбасадор Републике Србије у Португалији стручњак је за европске студије. Докторирао је европско право на Сорбони у Паризу. Уз десетак стручних књига, објавио је више дела из области популарне историје („Летопис великих жупана“, „Пурпур империје“, „Династије које су владале Европом“, књигу која је представљена код нас 2019. године, „Немањићи: владари и време српског средњег века“) као и бројне чланке у часопису „Политикин забавник“.

Поред аутора, о књизи говоре и др Милан Орлић, уредник издања и оснивач издавачке куће „Мали Немо”, др Невен Цветићанин, рецензент књиге, виши научни сарадник у Институту друштвених наука и политички аналитичар и наш суграђанин др Душан Пророковић, инжењер организационих наука и дипломирани економиста чија је област интересовања геополитика, међународна и регионална безбедност и теорија међународних односа.

         Представљање књиге Речи су сенке дела“  Душка Лопандића је у четвртак, 2. децембра 2021. године у 19 часова у читаоници Библиотеке.