Радионицe савременог позоришта под називом „У моје време“ ауторке Мирјане Вуковић

Народна библиотека „Свети Сава“ организује радионицe савременог позоришта под називом У моје време. Радионицу води Мирјана Вуковић чија пракса укључује позоришну игру, образовање, језичка знања и више од двадесет година интернационалног искуства и сарадње.

Тема радионице „У моје време“ односи се и на садашњост и на будућност и на прошлост учесника радионице.

„Направићемо одмак од основног значења овог израза, а у случајевима који се тичу омиљених или важних за учеснике ликова из књижевности, личности из историје (ближе и даље), јунаке филмова и слично, позабавићемо се временом на које реферирају. Исто тако, бавићемо се и тамном страном времена: ситуацијама када га губимо, када каснимо или журимо, када не знамо шта радимо и шта се догодило. Начин рада: Физички тренинг се састоји од вежби које развијају перцепцију и концентрацију и усмерене су на рад са партнерима у игри и простор у којем се налазимо.  Понети тренерке. Користићемо објекте и материјале који се тичу теме: текстове које су изговарале изабране личности или ликови, песме које су певали (или могли да певају), личне записе, ствари које носе печат одређеног времена.“ (Мирјана Вуковић, ауторка радионица)

Мирјана Вуковић је похађала женске студије деведесетих у Београду, завршила студије опште лингвистике на Филолошком факултету у Београду, специјализовала Представе на одређеним местима (site-specific theatre) код МАПА-е, Амстердам. Чланица је Магдалена пројекта, интернационалне мреже жена у пожоришту и другим извођачким уметностима. Поставила је изложбу „Коначни вокабулар Свете Живковића“ у вили Здравље у Аранђеловцу, играла у представама на одређеним местима у сарадњи са Дах театром, Си театром (Немачка), Кумулус (Француска), МАПА (Холандија), Џил Гринхалш (Велика Британија). Водила је пројекат транАкција, серију позоришних радионица у седам градова у Србији, предавала руски у основној и средњој школи у Аранђеловцу. Аутор је бројних позоришних радионица, међу којима је и „Преокрет“ у аранађеловачкој Библиотеци.

Радионице ће бити одржане од 15. до 19. априла, од 11 до 14 часова у читаоници Библиотеке.

Више информација и пријаве на бр. телефона: 061 202 61 62 и на имејл info@nbssa.rs .