Радионице за децу и представљање сликовнице ,,Како је Века Вештица заволела бајке“ Ане Драговић Дрљевић

Народна библиотека «Свети Сава» у сарадњи са Предшколском установом „Дуга“ организује радионице за децу и представљање сликовнице ,,Како је Века Вештица заволела бајке“ Ане Драговић Дрљевић.

Сликовница ,,Како је Века Вештица заволела бајке“ наше суграђанке Ане Драговић Дрљевић која је изашла у оквиру издавачке куће „Креативни центар“ намењена је деци у узрасту од четири до седам година, као и за оне који се упуштају у авантуру читања с децом. Најмлађи ће   

Баку и унуку дели 27 улица, 11 солитера и 49 кућа. Девојчица Нада и бака много воле да се играју и да читају бајке заједно, па бака зато сваког дана путује чак с другог краја града до унуке. Када јој се једног дана на том путу испречи вештица, бака се храбро и домишљато бори с разноразним смицалицама што јој их на путу до унуке приређује вештица и успут је натерала да и сама заволи бајке.

Ана Драговић Дрљевић је рођена 1980. године. Завршила је Факултет политичких наука у Београду, новинарски смер. Писала је за дневне новине, научне часописе и недељнике. Радила је као ПР менаџер и web-уредница Standup.rs, прве организације која је радила на успостављању овог позоришног и сценског правца код нас. Коаутор је књиге Мешовита храна, о здравијем приступу исхрани и прилагођавању традиционалне кухиње и лечења савременом животу. Ауторка је блога Анине цаке, где бележи савете и трикове из свог искуства, као и своје приче. Откад јој се родила ћерка Нева, фокус се пребацио на читање и маштања с дететом, из чега се родила њена прва прича за децу (и одрасле).

Књигу је илустровала Марица Кицушић која је дипломирала на Факултету примењених уметности у Београду, Одсек примењена графика.

Радионице за децу и представљање сликовнице ,,Како је Века Вештица заволела бајке“ Ане Драговић Дрљевић су уторак, среду и четвртак, 21, 22. и 23. септембра 2021. године у 10 и 10,30  часова  у читаоници Библиотеке.