Промоција антологије ,,Словосјај“ – српске светиње у очима песника“ Милоја Дончића

Народна библиотека «Свети Сава» организује промоцију антологије ,,Словосјај“ – српске светиње у очима песника“ Милоја Дончића.
Песник Милоје Дончић приредио је ову књигу поводом хиљаду година Призренске епископије у издању нишког „Ревнитеља“. Антологија представља културолошко-духовну линију српског идентитета и истиче истријско-стратегијску црту на геодемографској мапи Призренске епископије која је тло прве српске државе. Циљ књиге је да се свету прикаже колевка српског идентитета, а поред приређивача, у њој је заступљено стотинак српских песника – од Јефимије, прве српске песникиње, па до Марије Јањевић, најмлађе у књизи, као и низ сликара.
Милоје Дончић, рођен је 1963. године у Бичи у Метохији. Објавио је преко 20 књига поезије за децу и одрасле. Поезија му је преведена на многе светске језике. Уредник је за поезију у ИК „Ревнитељ“. Добитник је најзначајнијих домаћих и међународних књижевних награда (Гијом Аполинер (1998), Звезда Федерика Гарсије Лорке (1999), Милан Ракић (2012)…). Живи и ради у Нишу.
Поред аутора, о књизи говори и Владан Глишић.Промоција књиге ,,Словосјај“ – српске светиње у очима песника“ Милоја Дончића је у среду, 10. новембра 2021. године у 19 часова у читаоници Библиотеке.