Промоција књиге „Средишња пустиња“ – Миомира Петровића

Народна библиотека „Свети Сава“ организује промоцију књиге „Средишња пустиња“ – Миомира Петровића.
У свом новом роману у издању београдске ИК „Лагуна“ Петровић је уметнички уобличио нова и неиспитана искуства, сензације, културолошке разлике и сличности које му је донео живот у Емиратима. Елегантни прозаиста и пажљиви посматрач сложене стварности у овом роману пренео је атмосферу личне и глобалне пустиње 21. века. Поред тога што је ова књига врста водича кроз Арабијско полуострво, она исказује и озбиљну забринутост над галопирајућим инструментима глобалистичког и потрошачког света у којем живимо.
Писац и драматург, проф. др Миомир Петровић рођен је у Београду 1. марта 1972. године. Дипломирао је на одсеку за Драматургију на Факултету драмских уметности у Београду (1995), магистрирао је на одсеку за Театрологију на ФДУ у Београду (1999) и докторирао на одсеку за Интердисциплинарне студије при Ректорату Универзитета Уметности у Београду (2008). Радио је као главни драматург позоришта Атеље 212 у Београду, заменик директора драме и драматург Народног позоришта у Београду. Био је доцент на предмету Драматургија на Академији уметности Београд, ванредни професор на предметима Креативно писање и Теорија жанрова на Факултету за културу и медије у Београду. Тренутно је редовни професор на предметима Естетика и Историја сценске уметности на Институту за уметничку игру у Београду и Факултету савремених уметности у Београду. Аутор је романа „Кућа од соли“, „Мирис мрака“, „Black Light“, „Галеријеве ватре“, „Бакарни бубњеви“, „Стаклена прашина“, „Лисичије лудило“ и многих других. Добитник је Октобарске награде града Београда (1996) и награде “Лаза Костић” за роман Кућа од соли (2017). До сада су његови романи били девет пута у ширем или ужем избору за НИН-ову награду. Члан је Српског књижевног друштва.
Представљање књиге „Средишња пустиња“ – Миомира Петровића је у четвртак, 25. новембра 2021. године у 19 часова у читаоници Библиотеке.