Заједнички конкурс ОШ “Свети Сава” и НБ “Свети Сава”

Поводом обележавања Савиндана, Основна школа “Свети Сава” и Народна библиотека “Свети Сава” расписали су заједнички ликовни и литерарни конкурс за ученике основних школа.

Намера нам је била да и на овај начин допринесемо прослави празника посвећеном Светом Сави – оцу српске духовности, културе, оснивачу српске цркве, просветитељу, утемељивачу државе, српске књижевности, школства и библиотекарства.

Литерарни конкурс поводом Месеца књиге 2020

У оквиру акције “Месец књиге 2020” Народна библиотека “Свети Сава” у Аранђеловцу расписује литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа.

За ученике нижих разреда (1 – 4) основних школа тема је:

БИБЛИОТЕКА ЈЕ МОЈ ЧАРОБНИ СВЕТ

За више разреде (5 – 8) основне школе тема је:

БИБЛИОТЕКА ЈЕ БЕСКРАЈНА ПРИЧА

За ученике средњих школа тема је:

И ПРОМЕТЕЈ ЈЕ ИШАО У БИБЛИОТЕКУ

С обзиром на новонасталу епидемиолошку ситуацију, нећемо ограничавати број приспелих радова.

Радове можете послати на имејл адресу info@nbssa.rs или донети лично у Народну библиотеку “Свети Сава” НАЈКАСНИЈЕ до 25. јануара 2021. године.

Радови треба да буду ОДШТАМПАНИ у три примерка!          

Биће награђена по три најбоља рада. Награде су следеће: за освојено прво место награда је 4000,00 динара и књига, за друго место 3000,00 динара и књига, а за треће место 2000,00 динара и књига.

Уручење награда је на Дан библиотеке, 19. фебруара 2021. године.

Представљање књиге “Изабрана писма књижевника из архивске збирке Јоце Вујића”

У Народној библиотеци „Свети Сава“ представљена је књига „Изабрана писма књижевника из Архивске збирке Јоце Вујића у Универзитетској библиотеци Светозар Марковић“ др Татјане Брзуловић Станисављевић и др Василија Милновића.
Књига је изашла у оквиру издавачке делатности београдске Универзитетске библиотеке. У књизи су највреднији делови аривске грађе – писма српских књижевника из 19. и почетка 20. века.

Поред аутора, Татјане Брзуловић Станисављевић, о књизи је говорила и др Драгана Столић.
Промоција је одржана 7. новембра 2018. године у 19 часова у Читаоници библиотеке.